Overslaan naar content

Teamlead Legal

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Functieomschrijving

Houd jij je graag bezig met complexe juridische vraagstukken, heb jij ruime ervaring als bedrijfsjurist in een groeiende (internationale) organisatie en ben je sterk in het ontwikkelen van collega’s? Wil je werken bij de grootste alternatieve financier in Nederland en zoek je vrijheid, verantwoordelijkheid en ambitieuze collega’s in je werk? Lees dan snel verder!


Jouw werkomgeving

In de rol als Legal Officer maak jij onderdeel uit van het Business Management Team (BMT). Dit team bestaat uit juristen, Credit Analisten, Credit Analist Restructuring, Customer Officers en product owners (waaronder die voor voorraad- en vendor financiering). Samen werken jullie met onze Lease Officers (Accountmanagers) op het gebied van het structureren, begeleiden, executeren en beheren van maatwerk deals in Nederland en (sinds 2022) internationaal. Vanuit BMT zijn we het verlengstuk van en ondersteunen we vanuit onze vakgebieden de commerciële organisatie, waarbij klanttevredenheid een grote rol speelt. Verder speelt BMT een belangrijke rol bij het standaardiseren van onze manier van werken, het overdragen van (juridische) kennis en het beschrijven van policies, processen en werkbeschrijvingen. Het Legal Team bestaat met jou erbij uit 3 juristen. Jullie worden ondersteund door één of meerdere werkstudenten. Als teamlead ben je verantwoordelijk voor het Legal Team en voor de performance en resultaten van de teamleden. Je levert input voor teamdoelstellingen en vertaalt deze in concrete actieplannen. Je coacht jouw teamleden in hun groei en ontwikkeling en begeleidt hen op inhoud en gedrag.


Jouw uitdagingen

Je bent het juridisch geweten van de organisatie.


Vanuit jouw expertise maak je onderdeel uit van commerciële dealteams en maak je transacties met (internationale) klanten/prospects mogelijk. Jouw collega’s kunnen varen op jouw gedegen advies over de juridische structuur van de transactie. Je houdt je bezig met het opstellen en beoordelen van contracten, waarbij kennis van verbintenissenrecht, insolventierecht en goederenrecht goed van pas komt. Zo nodig onderhandel je onze documentatie uit met de (adviseur van de) klant/prospect. Voor wat betreft transacties met een internationaal karakter, verwerf je kennis en bouw je ervaring op over de lokale wet-en regelgeving en het juridische kader om onze internationale business verder te laten groeien.


Je ondersteunt het NPL (Non-Performing Leasing) Team bij onze grotere klanten met betalingsproblemen. Voor dergelijke klanten ben jij het primaire juridische aanspreekpunt bij de herstructurering van de leaseovereenkomsten. In het geval van faillissementen en non-performing leases, waarbij Beequip het besluit heeft genomen te ontbinden, werken wij nauw samen met onze externe advocaat. Jij treedt samen met het Legal Team op als woordvoerder namens Beequip, en coördineert het plan van aanpak.


Je volgt juridische ontwikkelingen op de voet en vertaalt deze naar ’strategische voorstellen en adviezen richting ons Management Team en Lease Comité. Je draagt wijzigingen en verbeteringen in beleid op juridische thema’s aan en zorgt dat deze organisatie breed gedragen worden.


In je functie rapporteer je aan het Head Business Management, maar wij geloven sterk in zelfsturende teams. Naast het geven van input vanuit je eigen vakgebied, ben je een coachende leidinggevende voor de collega’s in het Legal Team. Je voert ontwikkelgesprekken en blijft jouw team uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Je brengt focus en structuur aan in de veelheid en diversiteit aan juridische taken, zorgt voor een fijne samenwerking in het team en draagt onze cultuur uit.

Vereisten

Vereisten – over jou

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht;
 • Je hebt uitstekende kennis en ruime ervaring op het gebied van (internationaal) goederen- en verbintenissenrecht;
 • Kennis van faillissementsrecht is een pré;
 • Je hebt ervaring met het leiddinggeven aan een team professionals;
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, doortastend en je neemt senioriteit mee in denken en handelen;
 • Goede beheersing van het Engels (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Je bent proactief, toont lef door initiatieven te nemen en bent zichtbaar op de werkvloer;
 • Je bent analytisch sterk en komt snel tot de kern;
 • Je communiceert effectief over onderwerpen die meerdere teams raken en zorgt voor verbinding tussen verschillende teams;
 • Je presenteert complexe en moeilijke onderwerpen in een begrijpelijke taal, zodat samenwerking en synergie tussen teams wordt versterkt;
 • Je bent gewend om snel te schakelen tussen inhoudelijke thema’s; en
 • Je werkt accuraat, gedisciplineerd en gaat oplossingsgericht te werk.


Wat bieden we jou?

 • Goed salarispakket inclusief de mogelijkheid tot max. 20% bonus;
 • Laptop en zakelijke telefoon met abonnement;
 • Premievrij pensioen;
 • Remote werken is bij ons heel normaal, het gaat immers om de samenwerking en resultaten;
 • We vinden het echter belangrijk om minimaal de helft van je tijd op kantoor aanwezig te zijn;
 • Om die reden hebben wij een flexibele regeling voor vakantiedagen, we hebben geen maximaal aantal vakantiedagen;
 • Werken in een ambitieus en energiek team;
 • Een stimulerende cultuur gericht op verbeteren en met en van elkaar leren;
 • Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving;
 • Hoofdkantoor in centrum Rotterdam aan de Maas naast de Erasmusbrug, met uitstekende ov-aansluitingen; en
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een breed scala aan trainingen, die we veelvuldig zelf aan elkaar geven.


Werken bij Beequip

Beequip is dé equipment lease specialist voor zwaar materieel, vaar- en voertuigen. Wij hebben als doel om het MKB, de motor van de Nederlandse economie, te helpen met hun ondernemerschap. Daarom bieden we ondernemers lease-oplossingen voor het aanschaffen van (gebruikt en nieuw) materieel en voor het vrijmaken van werkkapitaal door het herfinancieren van eigen materieel. To BEE EQUIPPED! Als fintech organisatie maakt Beequip equipment lease simpel, flexibel en snel. We mogen met trots zeggen dat we de grootste alternatief financier zijn van Nederland!


Werken bij Beequip betekent ook to BEE EQUIPPED: wij zetten je in je kracht, zodat jij kunt blijven groeien! Zoals we dat ook doen voor ondernemers. We doen dit vanuit onze kernwaarden: onafhankelijk, gedreven, onderscheidend en samenwerken. Je krijgt in elke functie vrijheid en de ruimte om jouw talent in te zetten en verder te ontwikkelen. Door slimme tools, training en coaching ga je jouw doelen behalen. Dit alles in een energieke omgeving waar we samen voor onze missie strijden!

of